Flere københavner-lejligheder sælges over udbudsprisen

Der har i lang tid været rift om ejerlejlighederne i København, og nu sælges der lejligheder til priser, der ligger over udbudsprisen, i et omfang der ikke er set siden 2007.

Lejlighedskompleks på Teglholmen i Københavns Sydhavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks procent af ejerlejlighederne i hele hovedstadsområdet sælges nu til  priser, der er højere end udbudsprisen. Det er højeste niveau siden 2007, viser tal, som ejendomsmæglerkæden Home har opgjort for Politiken.

»Når der er mange købere i markedet og få boliger til salg, kan det give flere handler, hvor køberne overbyder hinanden. Sådan er situationen nu med de københavnske ejerlejligheder«, siger Mads Ellegaard, der er relationschef i Home, til Politiken.

Udviklingen bekræftes af tal, som portalen Boliga har opgjort for Politiken. Over 8 procent af ejerlejlighederne i selve Københavns Kommune blev i årets første kvartal handlet til priser, som ligger over det, de blev udbudt til.

Ejendomsmæglerkæden afviser imidlertid, at ejerlejlighedsmarkedet i hovedstaden er overophedet, som man så det indtil finanskrisen satte en brat stopper for bolighandelen.

De lejligheder, der i dag bliver solgt over udbudsprisen, bliver i gennemsnit solgt for en merpris på 67.000 kroner. Til sammenligning lå den gennemsnitlige overpris på 190.000 kr. lige inden finanskrisen indtrådte i 2008.