Flere forsikrer sig mod arbejdsløshed

Omkring 200.000 danskere har sørget for at forsikre sig i tilfælde af arbejdsløshed. Det skyldes først og fremmest billige forsikringer, men beskårede dagpenge er også en del af forklaringen.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Et kraftigt stigende antal danskere køber private lønforsikringer for at sikre sig i tilfælde af, de skulle blive ramt af arbejdsløshed, skriver Politiken.

Fra 2011 til 2014 er antallet af danskere med en lønforsikring steget fra godt 80.000 til et sted mellem 180.000 og 200.000, oplyser brancheforeningen Forsikring og Pension.

»Vi mangler de sidste indberetninger for at kunne sætte et præcist tal på udviklingen, men der er ingen tvivl om retningen; siden 2011 har vi set mere end en fordobling i antallet af lønforsikrede danskere,« siger Jan V. Hansen, som er underdirektør i Forsikring & Pension.

Ifølge Politiken skyldes den markante stigning, at fagforbund som blandt andet Socialpædagogernes Landsforbund, HK/Kommunal og HK/Stat i samarbejde med det fagforeningsejede forsikringsselskab Alka har udviklet en billig forsikring, der typisk ikke koster medlemmerne mere end 50 kroner om måneden.

Derudover er det frygten for, at privatøkonomien vil kollapse, hvis man mister jobbet, der har fået flere til at tegne forsikring. Flere undersøgelser viser ifølge Politiken, at dagpengene år for år dækker en mindre del af det løntab, man vil opleve, hvis man bliver fyret, hvilket også er en medvirkende årsag til, at flere forsikrer sig mod ledighed, skriver avisen.