Flere familiefædre bliver dårlige betalere

Den stigende arbejdsløshed har givet en stor stigning i antallet af dårlige betalere, og flere fyrede familiefædre er kommet ind i den kedelige statistik.

Mænd over 36 udgør nu en stigende del af skyldnerne i Debitor Registret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Finanskrisens hærgen har betydet, at mange har mistet jobbet i løbet af 2009, og nu kan den stigende arbejdsløshed aflæses hos Debitor Registret, der er et register over dårlige betalere.

Det er i stigende grad familiefædre, der bliver registreret som dårlige betalere, selv om det stigende antal dårlige betalere fordeler sig inden for alle aldersgrupper. Tallene viser nemlig, at der nu sker et skred i aldersfordelingen.

- Vi har set en større stigning blandt de registrerede over 36 år, og andelen af mænd er stigende. Det viser, at der kommer flere og flere familiefædre ind i registret - folk der tidligere har været i job, men som har mistet det i år, skriver Birger Baylund, der er administrerende direktør i Debitor Registret i en pressemeddelelse.

- Det er især de familier, som har kørt deres økonomi helt til stregen, vi ser i registret. De har ingen opsparing at tære på, og når lønnen udebliver, vælter læsset.

De 36-45-årige udgør nu en tredjedel af alle skyldnerne. Generelt er registret over dårlige betalere i juli vokset med 3.000 personer eller med cirka to procent. Stigningen er dobbelt så stor som gennemsnittet for de foregående seks måneder, og geografisk er den jævnt fordelt over hele landet.