Flere får plus på bolighandlen

Et boligkøb er næsten altid en god investering på lang sigt, men mange danskere må i disse år alligevel sælge boligerne til mindre, end hvad de selv gav for dem. Det ser dog heldigvis ud til ændre sig.

(Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Nye tal fra Boliga viser, at 75 procent af hussælgerne i 2015 fik solgt til mere, end hvad de købte boligerne for, mens det drejer sig om 81 procent af lejlighedsejerne, og for begge boligtyper er der tale om en stigning i forhold til året før.

I 2014 blev 73 procent af husene solgt med overskud, og der er således tale om en stigning på to procentpoint i 2015, og på lejlighedsmarkedet har sælgerne haft endnu bedre vilkår med en stigning fra 74 procent i 2014 til 81 procent i 2015.

Næsten alle sælger med overskud


Tallene viser, at flest får solgt med overskud i og omkring de store byer, hvor blandt andre hussælgerne i København S, Virum og Åbyhøj ved Aarhus har haft gode kår for at gøre en god handel.

Her er 98 procent af  husene blevet solgt til mere end købsprisen, mens husejerne i Lyngby og Gentofte kan notere et plus på bolighandlen i  97 procent af tilfældene.

Gode nyheder i Region Sjælland


På lejlighedsmarkedet stikker ét postdistrikt ud.

Foruden at være et af landets absolut dyreste steder af handle lejlighed, er Frederiksberg C også det postdistrikt på landsplan, hvor flest sælgere har solgt med overskud i år.

I alt 99 procent af sælgerne har afsat deres lejligheder til mere end købsprisen, mens naboerne i København V og København K følger lige efter 96 procent salg over købsprisen.

Selv i Region Sjælland, hvor mange områder har været hårdt ramt af boligkrisen og fraflytninger, er der gode nyheder.

Her blev 66 procent af husene således solgt med overskud mod 61 procent i 2014, mens 57 procent af ejerlejlighederne blev afsat med et plus på kontoen. I 2014 var tallet 47 procent.

Se hvor mange boliger, der blev solgt med overskud i din by

Villaer/rækkehuse
Ejerlejligheder

*Statistikken er lavet ved at sammenligne tinglyste salg på ejerboliger i 2015 med boligernes foregående salgspris. Boliga har kun medtaget postdistrikter, hvor der har været minimum 20 salg i 2015.