Flere danskere forsikrer sig mod krisen

Krisefrygten får stadigt flere til at tegne lønforsikringer i A-kasserne.

Lønforsikring giver mulighed for at få suppleret den maksimale dagpengesats. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krisefrygten har efterhånden sneget sig ind på det danske arbejdsmarked, hvor flere og flere danskere tegner lønforsikringer, der kan supplere dagpengesatsen efter en fyring.

Antallet af danskere der vælger at tegne en lønforsikring har ellers været på retur i 2010, men nye tal fra a-kasserne viser, at danskerne nu igen frygter, at den økonomiske krise kan koste dem jobbet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten

"Vi har fået 300 nytegninger på to måneder. Og vi forventer, at antallet af nytegninger fordobles i 2012," siger Uffe Daub, salg- og marketingschef i Lederne, til avisen. Hos Lederne har godt 12 procent af medlemmerne en lønforsikring.Samme melding kommer fra flere andre a-kasser. Ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension faldt antallet af forsikrede danskere i 2009 fra 94.500 til 76.700 fordi selskaberne skurede præmien i vejret, i takt med at flere blev ledige. Frygten for fyringer har nu igen fået danskerne til at søge mod forsikringerne, og både a-kasser og forsikringsselskaber er er nu i offensiven for at få kasseapparaterne til at synge.

"Lige nu kører vi en telefonkampagne, og cirka hver 10. siger ja. Det er et ret godt resultat," siger Anders Tybjerg, kommunikationschef i FTA-A, der blandt andet er a-kasse for finanssektoren.

A-kasserne tjener ikke selv på medlemmernes lønforsikringer, men yder kontakten til forsikringsselskaberne som en ekstra service til kunderne. Det er primært de højtuddannede og funktionærer vælger den ekstra forsikring.