Fleksrenten styrtdykker

Den seneste måned er den variable rente på boliglån faldet kraftigt.

Foto: Foto: Colourbox. Fleksrenten falder kraftigt, men faldet satte først for alvor ind efter auktionen over variable lån i december.
Læs mere
Fold sammen

Den seneste måned er boligrenterne styrtdykket, skriver epn.dk: F1 fleksrenten var midt i december oppe på 5,11 procent. I dag er F1 renten nede på 3,8 procent. Det er et fald på mere end 1 procentpoint på 30 dage.

Flexrenten i dag er dermed også faldet med mere end 1 procentpoint i forhold til rentefastsættelsen for de eksisterende F1-lån, der blev gennemført i første halvdel af december.

I forhold til renten i efteråret er faldet endnu større. F1 fleksrenten toppede 28. oktober med 6,09 procent. Renten i dag er 2,3 procentpoint lavere, skriver epn.dk.

Dette rentefald de seneste tre måneder svarer til, at en boligejer sparer 46.000 kr. årligt - eller næsten 4.000 kr. om måneden - i renteudgift på et lån på to millioner millioner kroner.

Og der er udsigt til endnu lavere rente i den kommende tid. Torsdag eftermiddag ventes Den Europæiske Centralbank (ECB) at sætte renten ned med 0,5 procentpoint. Herhjemme ventes Nationalbanken at følge rentenedsættelsen.

Læs også: Flekslånere går glip af rentefald