Fleksrenten går en spids op

Der bliver formentlig tale om så små rentestigninger på flekslån, at de ikke kan mærkes i husholdningerne.

Foto: Preben Madsen

Som forudsagt gik fleksrenten en spids op på den første dag med auktion over de bagvedliggende obligationer. Nykredit er først på banen med auktioner over lån for 140 milliarder kroner over 14 dage.

»Vi har i dag udbudt for 8,7 milliarder og fik bud på 30 milliarder kroner. Så der er rigtig god efterspørgsel,« oplyser Henrik Hjortshøj-Nielsen, vicedirektør i Nykredit.

Renten på de etårlige lån ligger efter den første dag på ca 0,5 procent, men den fastlægges først endeligt efter den sidste auktionsdag.

Der er tale om en stigning fra de 0,38 procent, der var resultatet af auktionen for et år siden, og begge renter er inklusiv de 0,1 procent, som Nykredit beregner sig for at afholde auktionen - den såkaldte kurskæring.

Samlet set skal 85.000 boligejere og 14.000 erhvervsvirksomheder have ny fleksrente på deres lån inklusiv Nordea Kredits kunder, som får deres lån på auktion fra den 27. august.

Med den lille stigning i renten er der kun små chancer for, at den vil kunne mærkes i husholdningerne. Nordea Kredit har regnet ud, at boligejere for hver lånte million kroner kommer til at betale 15 kroner mere end den nuværende ydelse på 3.400 kroner. Vel at mærke, hvis renten fastlægges på første auktionsdags resultat.

For et tilsvarende lån uden afdrag stiger den månedlige ydelse efter skat fra nu 775 kroner til 860 kroner i Nordeas tilfælde.