Fleksrente kan være fordoblet om fire år

Spar Nord giver et dystert bud på, hvordan renten ser ud i 2015. Hvis man sidder med et afdragsfrit flekslån, så venter der næsten en fordobling af ens boligydelse, advarer cheføkonom i banken.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt er økonomerne ikke meget for at kigge mere end et år frem, når det kommer til renteudviklingen. Men cheføkonom i Spar Nord Martin Lundholm kommer alligevel med et bud. Og holder det stik, venter der nye store udgifter for de boligejere, der sidder med afdragsfri flekslån. Det skriver dagbladet Børsen.

Martin Lundholm er ved at kigge på markedets forventninger kommet frem til, at renten for et etårigt flekslån i 2015 vil hedde 4,44 procent. Det vil for kunder med afdragsfri lån være lig med en månedlig merudgift på 1.301 kroner – hvilket er en stigning på 80 procent i forhold til i dag.
Cheføkonomen gør dog opmærksom på, at beregningen er behæftet med meget stor usikkerhed. Han mener alligevel, at det er vigtigt at få tallene frem, da det er vigtigt for realkreditkunder at vide, hvad de risikerer at løbe ind i.

”Selv om markedet fortæller, at renten er fordoblet om fire år, så er det slet ikke sikkert, at det kommer til at ske. Men man skal bare gøre sig klart, at har man et afdragsfrit flekslån, så har man det lån med den ringeste budgetsikkerhed, og så er det godt at kende konsekvenserne,” siger Martin Lundholm ifølge Børsen.
Hos Realkredit Danmark tør man ikke spå om renten så langt ude i fremtiden. Men cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig er enig i, at det kun kan gå en vej – nemlig opad.

”Vi er enige i, at rentepilen peger opad, men vi plejer ikke at gå ud med prognoser, der rækker ud over et år. Der er ingen tvivl om, at renten vil komme over fire procent igen – spørgsmålet er hvornår. Der er mange usikkerhedsmomenter i øjeblikket,” siger han ifølge Børsen og tilføjer, at Realkredit Danmark forventer at den etårige fleksrente i april 2012 hedder 2,75 procent.

Christian Hilligsøe Heinig peger i den forbindelse på, at det er vigtigt at huske, at selv om renten stiger, så er det altså fra et rekordlavt niveau.