Flekslån på vej mod ny bundrekord

Med en ren rente på kun 0,2 procent ser det ud til, at F1-lånene forlader scenen med en bundrekord, før en kommende lovændring ændrer obligationerne bag lånene.

Mandag var der igen udsigt til, at de etårige flekslån ville lande i en bundrekord. Fraregnede man den kursskæring, som Realkredit Danmark beregner sig på 0,3 procent ved hver refinansiering, så var der mandag tale om en rente på kun 0,2 procent efter den første auktionsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Det er skrevet før, men nu er der igen udsigt til, at de etårige flekslån lander i en bundrekord. Hvis man fraregner den kursskæring, som Realkredit Danmark beregner sig på 0,3 procent ved hver refinansiering, så er der tale om en rente på kun 0,2 procent efter den første auktionsdag.

Den endelige rente ligger dog først fast, efter hele auktionen er gennemført.Men efter den første dag har investorerne budt så god en pris for de sidste obligationer, inden en kommende lov efter alt at dømme ændrer obligationerne bag lånene, at renten tegner til at blive rekordlav - og pænt under realkreditinstitutternes prognoser på ca. 0,7 procent.»Den rene rente på 0,2 procent er det laveste niveau, en rente (eksklusive kursskæring) nogensinde er landet på i forbindelse med en auktion,« konstaterer chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann hos Nordea Kredit, som først går i gang med sin auktion i næste uge.Den hidtidige renterekord eksklusive kursskæring blev sat sidste år ved denne tid og var på 0,25 procent. på daværende tidspunkt var kursskæringen kun på 0,2 procent, og det gav boligejerne en samlet rente på 0,45 procent.

Men vi er nede i de små marginaler. Hvis den første dags rente kommer til at holde stik for hele auktionen, som afsluttes onsdag den 27. november for Nykredit og Realkredit Danmark, så vil en boligejer med et F1-lån med afdrag på 1 million kroner skulle betale 3.440 kroner hver måned efter skat i det kommende år - og det er ifølge Lise Nytoft Bergmann kun 5 kroner mere end den nuværende ydelse.

Samtidig falder det månedlige afdrag med 10 kroner til 2.675 kroner.

Realkreditselskaberne sælger obligationerne bag flekslånene efter følgende plan:

  • Nordea Kredit: 25. november til 29. november
  • Nykredit/Totalkredit: 18. november til 27. november
  • RD: 18. november til 29. november
  • BRF: Obligationerne sælges løbende på markedet mellem 18. november til 29. november