Flekslån på vej mod ny bundrekord

Rente for etårige lån kan blive historisk lav ved næste auktion.

Boligejere med flekslån sparer virkelig mange penge i disse tider - men de lever også med risikoen for, at renten stiger uden loft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Når realkreditinstituttet Nykredit i næste uge indleder forårets runde af auktioner over obligationerne bag flekslån, kan renten for låntagerne blive den laveste nogensinde. Det forudser Nykredits cheføkonom John Madsen.

"Det ser ud til, at låntagere, som skal have deres lån rentetilpasset i de kommende uger, kan se frem til en ny rekordlav tilpasningsrente på 1,75 procent. Rekorden fra december sidste år var på omkring 1,80 procent - og den ser det ud til, at vi slår," siger John Madsen.

I forhold til auktionen for de samme obligationer sidste forår er der tale om et betragteligt fald fra godt 3,3 procent.

Den lave fleksrente betyder også, at de risikofyldte lån stadig er klar favorit hos danskerne: Otte ud af ti nye lån hos realkreditten er variabelt forrentede.

"Vi ser dog en lidt større interesse blandt låntagerne for at sikre sig med en fast rente eller et renteloft – og det er en meget fornuftig overvejelse i en tid, hvor renterne er meget tæt på bunden. Men tilpasningslånet er altså stadigvæk låntagernes favoritlån," siger Nykredits cheføkonom John Madsen.

Rentetilpasningen hos Nykredit og Totalkredit løber fra 4. til 18. marts. Auktionerne i denne omgang er på omkring 55 milliarder kroner, og rentetilpasningen får effekt fra 1. april. Auktionerne i december omfattede lån for det tidobbelte beløb - i alt 535 milliarder kroner.

I december fik låntagerne en etårig rente på omkring 1,8 procent, hvorimod den året før var på det næsthøjeste niveau nogensinde, nemlig 5,2 procent.