Fint på Fyn: Her er øens dyreste villaer

På H. C. Andersens fødeø er der smuk natur, kulturelle tilbud og lækre liebhavervillaer.

Myrehøjvej 39, 5700 Svendborg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For på øen mellem de to bælter ligger der huse, som vil få enhver nordsjællandsk strandgrund til at sukke af længsel. Uanset om de er placeret nær kyststrækninger og skov eller i gåafstand fra Odense, emmer de af eksklusivitet.

Så hvis ikke det er nok med et kortere ophold på en af de mange godser og herregårde, der med løs hånd er spredt ud over Fyn, kan man for et tocifret millionbeløb blive rigtig godt boende.

Boliga har her samlet de fem dyreste villaer på Fyn:

Myrehøjvej 39, 5700 Svendborg. 15.500.000 kr.

Myrehøjvej 39, 5700 Svendborg Fold sammen
Læs mere

På Sydfyn nær Svendborg ligger Villa Tranholm. En patricierbolig på 550 kvadratmeter, der ligger direkte ned til Svendborgsund.

Hjemkomsten vil i denne bolig være ganske storslået. Først mødes man af en dobbelt, udskåren egetræsdør, inden man i hallen betræder naturklinker og kan beskue en trappe med træudskæringer.

Villaen har desuden en spændende historie. Den er nemlig bygget i 1958 af direktøren for VW-Fabrikkerne i Brasilien, Svend Hartmann Nielsen, på en udstykning af  Gammel Hestehauge Frugtplantage.

Se villaen i Svendborg her.

Nørre Alle 49, Strib, 5500 Middelfart. 16.500.000 kr.

Der er ægte liebhaveri for skillingerne i Strib. Villaen her ligger på en 4.245 kvadratmeter stor strandgrund ud til Lillebælt. På vejen fra huset mod det hvide sand og blå vand, er der bygget en stor træterrasse.

Selve boligen er bygget i 1993 og renoveret otte år senere. Der er døre og vinduesrammer i mahogni samt Trip Trap-plankegulve og travertinklinker på gulvene.

Desuden får en kommende køber en pejsestue, en udsigtsstue, køkken-alrum, tre værelser, to badeværelser og to badeværelser.

Se villaen i Strib her.

Langelinie 175, 5230 Odense M. 17.500.000 kr.

Langelinie 175, 5230 Odense M Fold sammen
Læs mere

Direkte ud til Odense Å ligger en nænsomt restaureret villa, der byder på klassisk liebhaveri. Der er blandt andet en hovedtrappe med indlagt varme,  en tårnfløj med kobbertag og tagrender i samme materiale.

Hele ejendommen blev restaureret i 2004, men med fokus på at bevare ejendommen fra 1925's særpræg. Boligen byder blandt andet på en stue med karnap, tre soveværelser på førstesalen og en hall med fransk altan.

På den 1.700 kvadratmeter store grund er der anlagt en træterrasse ved huset og en bålplads lige ved åen.

Se villaen i Odense her.

Langelinie 111, 5230 Odense  M. 17.995.000 kr.

Langelinie 111, 5230 Odense  M Fold sammen
Læs mere

Hvidmalede ydermure, sprossede vinduer og sortglaseret tegltag. Det er arketypen på en klassisk liebhaverbolig, og denne version ligger med udsigt til Odense Zoo.

Der er 400 kvadratmeter fordelt på fire etager. I stueplan er der en  stor hall med pejs, køkken-alrum med gulv til loft vinduer og flere stuer en-suite. Desuden er der teenageafdeling, vinkælder og dobbelt brus i et af badeværelserne.

Det rene slaraffenland af luksusdetaljer fortsætter udendørs, hvor der blandt andet er en seks personers jacuzzi, en pavillon og flere terrasser.

Se villaen i Odense her.

Lindeallé 30, Hunderup, 5230 Odense M. 22.000.000 kr.

Klassisk liebhaveri og moderne komfort går hånd i hånd, når det kommer til denne villa. For selvom den har fejret sin 100-års fødselsdag, er den ikke stået af udviklingen. Der er således et kontrolpanel i huset, hvor alt fra varme og belysning til musikken kan styres – også selvom man ikke selv er hjemme.

Boligen er på 332 kvadratmeter plus kælder og indeholder blandt andet to stuer opdelt af en brændeovn, køkken-alrum, fire badeværelser, hjemmebiograf og en elevator.

Odense Kommune præmierede i 1912 boligen for dens arkitektur.

Se Odense-villaen her.