Finansloven giver boligejere på Frederiksberg mest at juble over

Seks af landets kommuner har valgt at sætte grundskyldspromillen ned i 2016. Det får derfor ekstra gavn af regeringens finanslov. Bedst ser det ud på Frederiksberg.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange tusinde boligejere på Frederiksberg får i både pose og sæk som følge af regeringens finanslov. Frederiksberg Kommune har besluttet at sætte grundskyldspromillen ned til næste år, og det betyder, at kommunens boligejere til næste år kommer til at betale mindre i grundskyld, end de gør i år.

Mere præcist kommer boligejerne på Frederiksberg i gennemsnit til at betale 1.779 kr. mindre i grundskyld til næste år i forhold til i år. Boligejerne har i år betalte 47.146 kr. i gennemsnit i grundskyld og det tal falder til 45.367 kr. i 2016.

Det viser beregninger som Nordea Kredit har lavet for Berlingske Business. Det er sket efter, at regeringen har indgået et forlig om finansloven, der betyder, at grundskylden i kroner og øre fastfryses til næste år over hele landet.

Det eneste, som kan ændre på grundskylden er, hvis kommunerne har ændret i grundskyldspromillen. Det kommer boligejerne i seks af landets kommuner ekstra til gode, for disse kommuner har valgt at sætte promillen ned i 2016. Det betyder, at boligejerne i disse kommuner får et fald i deres grundskyld næste år.

Det er udover Frederiksberg, Lyngby-Tårbæk,, Helsingør, Hvidovre, Favrskov og Faxe. I Guldborgsund har man derimod sat promillen op og boligejerne i den kommune kommer derfor til at betale mere til næste år.

»Nogen får både i pose og i sæk, mens andre kun i pose og nogen får slet ingen ting. Det er skævt fordelt, men der er en klar tendens til, at dem som har den højeste grundskyldsbetaling  i dag, også får den største besparelse,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun understreger, at trods dykket i grundskylden i enkelte kommuner, er der stadig meget stor forskel på, hvor meget boligejerne i de enkelte kommuner betaler.


»Forskellen mellem de boligejere, som betaler meget og dem, som betaler lidt er reduceret, men ikke meget. Niveauforskellen er langt fra udjævnet,« siger Lise Nytoft Bergmann.