Fem nemme råd til at få boligen solgt hurtigt

Medmindre man elsker konstant oprydning til spontane fremvisninger, nysgerrige blikke fra de forbipasserende og ikke at vide om huset er købt eller solgt, så kan det være en udfordring at være boligsælger.

Der findes et par genveje, som gør det endnu lettere at få lukket handlen på kort tid. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig er der mest opmærksomhed på de boliger, der netop er trådt ind på markedet, så hvis man kommer godt fra start, er der også god chance for at man komme i mål med det vuns.

»Det vigtigste er at få sat den rigtige pris, for den hænger uløseligt sammen med muligheden for at få solgt boligen. Desværre vælger mange - efter dårlig vejledning af ejendomsmægleren - at starte med en eventyr-pris, fordi de tror, at lige netop deres bolig er noget af det mest fantastiske, boligmarkedet nogensinde har oplevet. Det er det uhyre sjældent,« siger Frederik Rovsing, boligøkonom og direktør hos Boliga.

Men der er findes også et par genveje, som gør det endnu lettere at få lukket handlen på kort tid. Her er fem gode fif fra Boliga til at få solgt boligen hurtigere.


1. Få opbevaret alt det, der fylder og roder
Det kan være fristerende at fylde kælderen, garagen eller de indbyggede skabe med oldemors gamle stel, den gamle kaffemaskine og tremmesengen, som dine poder for længst er blevet for lange til. Men seriøse købere kigger huset ordentligt efter, så i stedet for at flytte rundt på dit rod, skal du have det væk fra huset. Så lej opbevaringsplads eller lån svigermors garage, så dine ting ikke forstyrrer købernes muligheder for at se sig selv i boligen.


2. Fjern dine personlige ejendele
Er kaminhylden fyldt med julekortene, vindueskarmene med skolefotos af alle dine børn fra 0. til 9. klasse, så overvej, om de må vige pladsen i en kort periode. En køber skal kunne se sig selv i hjemmet, og det er lettere, hvis huset virker klart til dem. Af samme grund kan det være en idé at fjerne fx kunst, der kan virke stødende for nogen købere.


3. Få det nu fixet
Du skal ikke til at skifte køkkenet eller få lagt nye gulve i hele huset, men få repareret alle de små hængepartier, der har dryppet, knirket og krævet særligt snilde i årevis. Altså giv bordpladen olie, få skiftet den tilkalkede vandhane og udskift kogepladen, hvis kun to af kogefelterne dur.

Udskift også de ting, der har udtjent deres værnepligt. Man kommer langt med et nyt bruseforhæng, et par pæne planter og rene håndklæder.


4. Lys, lys, lys
Der er en grund til, at lyse stuer altid bliver nævnt i salgsopstillingen - mens deres mørke pendanter skal opleves live. Er dine rum til den dystre side, så sørg for at få vælge pærer med en høj watt, så de lyser op, og husk at lade lyset være tændt, når der er fremvisninger.


5. Hvad møder køberen?
Forhåbentlig en mægler, men tænk også over, hvilket førstehåndsindtryk dit hus efterlader. Så få klippet buskene, fjern eller rens det algebefængte fuglebad og få flyttet cykler, løbehjul og traileren fra indkørslen.