Fejl hos Skat fjerner konkurskonges milliongæld

Efter en brøler i Skat har "Konkurskongen" Klaus Garde Nielsen fået slået en streg over størstedelen af sin milliongæld.

Klaus Garde Nielsen har fået barberet det meste af sin betydelige gæld til det offentlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

Skeletterne bliver i disse dage ved med at vælte ud af skabene hos Skat.

Senest skriver Jyllands-Posten mandag, at Skat efter en fejl har været nødt til at opgive at inddrive en milliongæld fra »konkurskongen« Klaus Garde Nielsen.

Den forældede gæld lyder på intet mindre end 8,9 millioner, som Skat altså er nødt til at slå en streg over.

Klaus Garde Nielsen kan derfor fra sin fængselscelle juble over, at hans gæld til det offentlige nu automatisk er bragt ned på 1,7 millioner kroner.

»Set med samfundets øjne er det jo dybt pinligt, at sådan en mand klarer frisag. Man har brugt enorme ressourcer på at komme efter ham i årevis, og så gør man ikke tilstrækkeligt for at forfølge kravet. Det er forkasteligt,« siger skatteadvokat Torben Bagge til Jyllands-Posten.

Skattegæld skal inddrives senest efter tre år, og det nåede Skat ikke i Klaus Garde Nielsens tilfælde, fordi han boede i England i perioden, hvor gælden skulle have været inddrevet.

Det, troede Skat, ville være et problem. Men tilsyneladende skulle de blot have spurgt de engelske myndigheder om assistance, og så ville de have hjulpet Skat med at få deres penge igen.

Skat suspenderer al automatisk gældsinddrivelse: