"Fed" fidus gav kørselsfradrag på millioner

Svensk fupmager bildte Skat ind, at han havde daglig kørsel på 100.000 km.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tilsyneladende ikke grænser for størrelsen af de fupnumre, der med mellemrum dukker op. Nu har en svensker med job på Sjælland bildt skat ind, at han dagligt pendler 100.000 km. frem og tilbage til sit arbejde med et solidt kørselsfradrag til følge, skriver epn.dk.

Det gør ham nærmere betegnet berettiget til et årligt kørselsfradrag i sin danske skat på op imod 20 mio. kr., og da sådan et fradrag kan videreføres til næste skatteår, hvis det ikke bliver brugt, kunne manden stort set have været skattefri resten af sine dage.

Altså hvis han ikke var blevet afsløret af centerchef for SkatØresund, Ernst Larsen, og hans ansatte, som fører kontrol med de 33.000 svenskere og danskere, der hver dag pendler frem og tilbage over Øresund.

"For et par år siden blev det muligt for skatteborgere selv at taste deres befordringsfradrag ind via nettet, og derfor fandt vi tiden inde til at kontrollere, om de nu også tastede rigtigt," siger Ernst Larsen.

Enheden har finkæmmet 273 selvangivelser, hvis ejermænd sammenlagt havde fratrukket befordringsfradrag for 63 mio. danske kr. Og hans konklusion er, at der er trukket op imod 40 mio. kr. for meget fra i skat.

Pendleren, der angiveligt kører 100.000 km om dagen, kan nu se frem til en retssag.