FDM: Vær ekstra opmærksom, når du prutter om priserne

Fra i dag bliver den høje registreringsafgift sat ned, og det betyder ved første øjekast billigere biler. Men ifølge FDM kan det også blive sværere at få presset prisen ned og opnå rabat, når du handler ny bil.

Det er kendt af de fleste med bare en snert af kræmmersjæl i sig, at det er muligt at presse prisen lidt ned, når der handles med biler. Men kan man stadig prutte om priserne, når afgiften bliver lavere?

Der er tusindvis af kroner at spare, hvis du skal købe ny bil fra i dag. Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har som led i Finanslovsaftalen for næste år aftalt, at den danske registreringsafgift skal sættes ned fra 180 pct. til 150 pct.

I teorien bliver det derfor sværere at skære toppen af prisen, mener afdelingschef i FDM Torben Kudsk. Han forklarer, at når man får rabat på en bil, så gearer afgiften rabatten. Rabatten på en given bil vil blive mindre, fordi den samlede pris, der gives rabat af, bliver mindre. Det betyder færre penge at spare i kroner og øre.

»Der er risiko for, at gevinsten ikke vil komme forbrugerne til gode,« siger Torben Kudsk og tilføjer:

»I den næste periode skal rabatterne finde en ny normal. Indtil det har fundet et leje, kan der være en periode, hvor nogle forbrugere vil være uheldige og andre heldige. Der kommer til at være usikkerhed i markedet, men det skal nok finde en balance igen.«

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Det kan være en god idé at kigge på de gamle priser og tilbud og finde lommeregneren frem for at se, hvor meget mindre Skat skal have, lyder rådet fra Torben Kudsk.

»Som forbruger skal man være ekstra opmærksom her i øjeblikket, det gælder om at holde tungen lige i munden. Det er kun en procentsats, der bliver ændret, og teoretisk set er afgiften kun et anliggende mellem køber og Skat«

Der er for eksempel 33.000 kroner at spare på en ny Volkswagen Passat variant 2.0 TDI 150 HK CL, som fra i dag vil falde fra 464.095 til 431.095 kroner.

Hos Ford skal man af med 25.110 kroner mindre, hvis man anskaffer sig en Ford Mondeo Trend 1.5 EcoBoost. Hvor den før kostede 412.000, er prisen nu nede på 386.890.

Om prisen kan presses endnu længere ned er op til dig selv og dine forhandlingsevner.