Fastforrentet 2,5 procent-lån er på vej væk fra realkredittens hylder

Kurserne på de 30-årige fastforrentede lån er atter steget så meget, at det populære to procent-lån er tilbage på tronen som det lån, realkreditten anbefaler, mens 2,5 procent-lånet er på vej ud.

Kursen på det 30-årige 2,5 procent-lån nærmer sig 100 og må dermed vige pladsen for det populære to procent-lån. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fastforrentede lån er på slingrekurs i øjeblikket. I sidste uge var det populære fastforrentede lån til bare to procent på vej ud i kulden, da kursen tog et dyk ned under 95. Og det er som tommelfingerregel grænsen for, hvornår kurstabet bliver for stort til, at det anbefales at optage lånet. Nu er kursen kravlet næsten to kurspoint op, så den ligger et pænt stykke over 96.

»Den sidste uges tid er renten faldet og kursen steget på fastforrentede lån. Netop nu er 2,5 procent-lånet sendt ud i vinterkulden og ser dermed ud til at være uden for rækkevidde for boligejerne fra i morgen,« skriver seniorøkonom Jeppe Borre fra Nykredit i en kommentar.

Når kursen på et lån kommer over 100, lukker lånet for udstedelse. Den grænse forventer han, at 2,5 procent-lånet passerer i morgen.

»Lånet balancerer i disse dage på et knivsæg for, om det er åbent eller lukket – med andre ord er det lige nu sendt ud i kulden med en lun vinterfrakke, men står og banker på døren,« skriver Jeppe Borre.

Som udgangspunkt er et lån mest attraktivt, når kursen er så tæt på 100 som muligt. Men selvom 2,5 procent-lånet skulle holde sig lige under 100, anbefaler Nykredit alligevel to procent-lånet til boligejere, der går efter fast rente.

»Trods et større kurstab med to procent-lånet er det en anelse billigere. Samtidig får man en højere kursfølsomhed og er dermed bedre stillet til at kunne barbere af restgælden, såfremt renten stiger,« lyder det fra seniorøkonomen.