Fandt indbrudstyv på Facebook

Et godt signalement og en søgning på nettet gav bonus for en villaejer, der netop havde været udsat for indbrud.

Foto: Modelfoto: Colourbox. Indbrudstyve bruger nogle Facebook til at udse sig deres ofre - en husejer genkendte til gengæld en tyv på Facebook.
Læs mere
Fold sammen

Normalt bruger man Facebook til at skabe og holde kontakt mellem venner og bekendte. Men Facebook kan tilsyneladende også bruges til at udpege indbrudstyve, skriver Sjællandske.

Det er i hvert fald tilfældet for ejeren af en ejendom på Grendalsvej i Skælskør, som torsdag morgen havde besøg af en ubuden gæst, som ejeren kommer i klammeri med, da han opdager det uvelkomne besøg.

Tyven stikker af - men forinden har huset ejer fået en godt signalement af tyven, og han ringer straks til politiet.

- Her kan han give et godt signalement af tyven, som han mener, er en kendt kriminel i Skælskør-området, oplyser Kai Voerbeck, vagthavende hos politiet i Slagelse til Sjællandske.  Mens politiet skriver rapport, studerer anmelderen Facebook - og vupti! Dér er billedet af indbrudstyven.

Han ringer igen til politiet og giver dem informationerne om Facebook-siden - og kort efter kan politiet tage ud på adressen og anholde indbrudstyven.

Ved samme lejlighed fandt politiet også nogle tyvekoster, som det var lykkedes ham at stjæle fra huset, noterer Sjællandske.