Fagforbund: Opsparing til pension er en dårlig forretning

Fagforeninger opgiver højere pension, fordi medlemmer bliver modregnet det beløb, de får i offentlig pension.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For hundredtusindvis af danske pensionsopsparere er det så dårlig en forretning at spare op til pension i de sidste år på arbejdsmarkedet, at flere fagforeninger enten nedtoner eller helt opgiver det som krav i overenskomstforhandlinger.

Det skriver Jyllands-Posten.

Årsagen er, at de offentlige pensioner bliver modregnet, hvis den private pension er for høj. Og det vil den være for mange lav- og mellemindkomstgrupper.

- Man ender med at lave overenskomstløsninger, hvor medlemmerne ikke er forpligtet til at spare op, og det er tudetosset. Fundamentet for det pensionssystem, der er kåret til verdens bedste, begynder at smuldre, så der er i høj grad brug for at gøre noget, siger formand i FOA Dennis Kristensen til avisen.

Venstre-regeringen nedlagde kort efter valget i sommeren 2015 Pensionskommissionen, som SR-regeringen havde sat til at se på problematikken.

Jyllands-Posten har spurgt finansminister Kristian Jensen (V) om hans syn på sagen. I en mail skriver presseafdelingen i ministeriet til Jyllands-Posten:

- Finansministeriet oplyser, at regeringen er opmærksom på problematikken i regeringsgrundlaget. Regeringen har endnu ikke taget stilling til et konkret udspil.