Fag­forbund takker nej til frynsegoder

"Der er helt sikkert nogle af jer, som vil blive forbandet over bestyrelsens beslutning," hedder det i et brev til medlemmerne.

Det er frynsegoder som blandt andet fitness med en skattefordel, som to fagforbund tager afstand fra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Dansk Sygeplejeråd og BUPL afviser et tilbud fra Stevns Kommune, der vil tilbyde sine ansatte skattefrie personalegoder mod træk i lønnen.

"Der er helt sikkert nogle af jer, som vil blive forbandet over bestyrelsens beslutning, men jeg kan kun opfordre til at gennemlæse det materiale, som Stevns Kommune udsender, og sammenligne det med de tilbud, der elles findes på markedet eller ved at tale med sin bank«.

Sådan slutter et brev, som pædagogernes fagforbund BUPL kreds Sydøst udsendte kort før jul til sine medlemmer i Stevns Kommune, skriver Dagbladet Køge.

I brevet oplyses medlemmerne om, at kredsbestyrelsen på medlemmernes vegne har besluttet at sige nej tak til et tilbud fra Stevns Kommune om såkaldt fleksible lønpakker, det vil sige personalegoder, hvor de ansatte tilbydes at købe f.eks. en computer, en GPS eller træning i et fitness-center til stærkt nedsatte priser. Fidusen er, at kommunen køber varen efter medarbejderens eget valg og trækker prisen i lønnen før skattetræk, hvorved op mod halvdelen af varens pris spares.

Ordningen er fuldt lovlig, men alligevel opfatter BUPL Sydøst den som et udtryk for skattetænkning. I stedet opfordrer fagforbundet kommunen til at forbedre medarbejdernes trivsel ved at tilbyde mere efteruddannelse og bedre normeringer i institutionerne.

Også Dansk Sygeplejeråd har sagt fra over for lønpakkerne - bl.a. med henvisning til, at de tilbudte sundhedsforsikringer strider mod forbundets sundhedspolitiske holdning om, at de mest syge borgere skal have adgang til sygepleje og behandling først.

HR-chef Allan Corfitsen, Stevns Kommune, oplyser, at flere BUPL-medlemmer har henvendt sig til kommunen, da de gerne ville have deltaget i ordningen. Men det kan de ikke, da deres fagforbund har forhandlingsretten på overenskomsten og derfor skal være indforståede med, at en del af lønnen bruges på personalegoder.

Stevns Kommune vil præsentere mulighederne for personalegoder på en messe i Stevnshallen i Store Heddinge onsdag 21. januar.

Læs også: