Færre udenlanske stande på feriemesse

Både det officielle Storbritannien og Frankrig bliver væk fra weekendens feriemesse. Til gengæld deltager flere egne fra Danmark på udstillingen.

Læs mere
Fold sammen
Når rejseudstillingen Ferie 09 åbner for publikum klokken et i morgen eftermiddag vil mange besøgende kikke forgæves efter de store statslige udstillere fra Frankrig og Storbritannien, og det er til trods for, at netop de to lande trækker mange danske ferierejsende. Alene Storbritannien besøges af en halv million danskere om året.

- Det er en trist udvikling at skrue ned for annoncering og messedeltagelse. Man kommer ind i en negativ spiral i stedet for at være med og genskabe en positiv stemning uden, at det behøver at være kæmpe stande, fortæller Margit Geil, der er projektleder fra Bella Center .

Men det er dog ikke umuligt at få oplysninger om områder, der ikke er med officielt. Der er mange rejsebureauer med på udstillingen, som arrangerer rejser til både Frankrig og Storbritannien.

Der er derimod aldrig været så mange udstillere fra Danmark før. Tal fra feriehusportalen Cofman.com tyder på, at den i dag største destination - Danmark - i 2009 vil blive endnu større. Det store Danmarksområde på årets ferieudstilling i Bella Center er et besøg værd. Wellnessferie, aktiv ferie, byferie, feriecenterophold eller ferie i naturen – der er ikke grænser for, hvilke former for ferie der er tilgængelige herhjemme.

- Gennem de senere år har vi oplevet en stigende interesse, og derfor har vi nu også det største Danmarksområde nogensinde, siger salgs & projektleder Tanja Petersen fra Bella Center.

På årets ferieudstilling kan de besøgende blandt andet høre Randers Regnskov fortælle om krible-krable livet i regnskoven og samtidig få muligheden for at kilde en kakerlak og klappe en pytonslange.

Kulinarisk inspiration til ferien i Danmark kan man også finde - blandt andet honningkager fra Christiansfeld, mejeriprodukter og øl fra Limfjorden og fiskebidder fra Jammerbugten. Igen i år kan man købe frisk fisk med hjem på udstillingens fiskeauktion fra Nordvestjylland & Ringkøbing Fjord.

Men selv om mange har nedjusteret feriebudgettet, kan man jo altid drømme – eller hente et godt tilbud eller en afbudsrejse, når ferietiden kommer nærmere.Inspirationen kunne være Cuba, som nok vil ændre sig, når Fidel Castro ikke er mere. På Ferie09 kan man måske lære at rulle en ægte havaneser. Man kan også tænke sig tilbage til Østeuropa før 1989 – og tage en tur med en sigøjnervogn. Vandreture og cykelture er meget oppe i tiden – og her kan man jo vælge imellem eksempelvis Himalaya, Sverige og Østrig. Som noget nyt byder udstillingen på et stort backpackerområde i samarbejde med KILROY travels.

Med en klimakonference sidst på året i samme haller som Ferie 09, har udstillingen også fokus på bæredygtig turisme – blandt andet med en række workshops fredag.Der er 1.000 udstillere fra 50 lande repræsenteret på de tre udstillinger Ferie 09.