Færre huse til salg på Sjælland

I hele landet er der nu 4.500 flere parcel- og rækkehuse til salg på internettet end sidste år. Men i Hovedstaden og resten af Sjælland er der blevet længere mellem skiltene med et ”til salg” på forsiden.

Foto: Foto: Colourbox

11.000 ejerlejligheder stod ved udgangen af maj 2009 med et salgsskilt. Det er 3.000 færre end sidste år.

Tallene fremgår af Realkreditrådets boligudbudsstatistik for maj 2009.

Prisen på salgsskiltene er i alle dele af landet lavere end sidste år. På Fyn er udbudspriserne otte pct. lavere, mens der er tale om fald på fem pct. i Sydjylland, otte pct. i Østjylland og fire pct. i Vestjylland. I Hovedstaden og på resten af Sjælland er der tale om gennemsnitlige fald på 12 - 14 pct.

 "Boligsælgere i Hovedstaden, Nordsjælland og Østsjælland sætter en pris på salgsskiltet, som er mærkbart lavere end sidste år. Udbuddet er også blevet mindre. En tilsvarende udvikling er endnu ikke slået igennem i Jylland og på Fyn. Udbudspriserne på huse er sat ned, men der er stadig et voksende udbud i disse landsdele," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Parcel- og rækkehuse med et salgsskilt har gennemsnitligt været på markedet i lidt over 7 måneder. Det er en forlængelse på mere end 2 måneder i forhold til sidste år. De længste udbudstider findes i Øst-, Vest- og Sydsjælland med 8 måneder, mens de er lavest i og omkring København med ca. 6 mdr.

Der står i det meste af landet færre ejerlejligheder til salg end sidste år. Faldet er markant i Hovedstaden. I det seneste år er udbuddet af ejerlejligheder i Københavns Kommune faldet med 33 procent og i Frederiksberg Kommune med 23 procent.

I Århus Kommune står der 18 pct. færre lejligheder til salg end sidste år. I Aalborg Kommune og Odense Kommune er antallet faldet med henholdsvis 20 pct. og 8 pct.

I København, på Frederiksberg og i Århus udbydes ejerlejligheder til gennemsnitlige kvadratmeterpriser tæt på 30.000 kr. En typisk ejerlejlighed på 80 kvm. udbydes til ca. 2,4 mio. kr. i disse storbyer.

I Århus er udbudspriserne for ejerlejligheder steget med 7 pct., mens de er faldet i København og på Frederiksberg med mere end 10 pct. i forhold til sidste år.