Færre boliger til salg over hele landet

Der bliver længere og længere mellem »Til salg«-skiltene rundt om i landet. I forhold til for et år siden var der i juni 9,3 pct. færre boliger til salg, fremgår det af de nye tal fra Realkreditrådet

Foto: Martin Ballund

Udbuddet af parcel- og rækkehuse var uændret i juni, mens udbuddet af ejerlejligheder steg en anelse. Men over det senest år er boligudbuddet faldet i hele landet. Det viser Realkreditrådets opgørelse af boligudbuddet for juni.

Ved udgangen af juni var der 58.952 ejerboliger annonceret på internettet. Det er 58 flere end i slutningen af maj. Set over det seneste år er udbuddet faldet med 6.053 boliger. Faldet fordeler sig på 4.130 parcel- og rækkehuse, 1.248 ejerlejligheder samt 675 færre fritidshuse.

»Boligudbuddet stiger typisk i forårsmånederne, hvor mange boligsælgere sætter deres bolig til salg. I juni har boligudbuddet på landsplan ikke ændret sig meget, men kigger man et år tilbage, er boligudbuddet nu 9,3 pct. lavere,« siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, om den nye statistik.

Mængden af boliger til salg falder ikke lige hurtigt alle steder.

Udbuddet af parcel- og rækkehuse er faldet mest i Københavns omegn, hvor der er 28,1 pct. færre boliger til salg end for et år siden. Udbuddet er gået mindst tilbage i Sydjylland, hvor antallet af parcel- og rækkehuse til salg er faldet med 5,9 pct.

Trods det seneste års store fald i udbuddet af parcelhuse, er vi langt fra, da boligmarkedet kogte for ti år siden

»Udbuddet af huse er de seneste år faldet fra et relativt højt niveau, og der er omkring dobbelt så mange huse til salg nu som for ti år siden. Anderledes ser det ud på ejerlejlighedsmarkedet, hvor udbuddet nu er på omtrent samme lave niveau, som vi så i årene inden krisen,« siger Ane Arnth Jensen.