Færre boliger til salg

Antallet af boliger på markedet er faldet med 3000, og udbudspriserne er faldet med godt 9 procent på et år.

Der er færre boliger på markedet end for et år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Der bliver færre bolig til salg, viser den seneste statistik fra Realkreditrådet. Især er antallet af lejligheder til salg faldet løbet af det seneste år.

Det samlede udbudt af boliger er faldet med 5 procent, og faldet for lejligheder har været på 29,3 procent. Antallet af sommerhuse på markedet er faldet med 7,7 procent, mens antallet af parcel- og rækkehuse er steget med 4,9 procent.

"En umiddelbar fortolkning af udviklingen er fortsat, at rigtig mange boligsælgere opgiver at sælge deres boliger. Når der er sagt, er der dog også tegn på små grønne skud i statistikken," vurderer Mikkel Høegh, seniorøkonom i BRF Kredit.

Selv om der er flere huse til salg end for et år siden er der sket i fald i sommermånederne. Udbuddet på landsplan faldt i juni og juli med omkring 1.500.

"Boligmarkedet har i det seneste år været præget af et voksende og rekordstort antal salgsskilte. Nu er udviklingen gradvist ved at vende. Der er samlet 3.000 færre ejerboliger til salg end sidste år - og det er værd at bemærke, at udbuddet især er blevet mindre i de seneste måneder for såvel parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse," siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Rådet oplyser, at der er regionale forskelle på boligmarkedets udvikling. I de seneste år er der især kommet flere parcel- og rækkehuse til salg på Fyn og i flere dele af Jylland, mens udbuddet har været stærkt faldende i Hovedstaden og på det meste af Sjælland.

Statistikken viser også, at salgstiden er vokset i løbet af det seneste år. Typisk har et udbudt parcel- og rækkehus stået til salg i mere end 7,5 måneder. Det er en forlængelse på mere end 2 måneder i forhold til sidste år. Udbudstiderne for ejerlejligheder ligger gennemsnitligt over 8 måneder, mens de er mere end 11 måneder for fritidshuse.

Udbudsprisen på parcel- og rækkehuse ligger 9,1 procent lavere end sidste år og for ejerlejligheder 8,8 procent lavere.