Facebook kan afsløre skattesnyd

Uforsigtig sladder på sociale websites kan afsløre fusk med skat og sociale ydelser for myndighederne.

Hvis du arbejder sort og fortæller om det på nettet, så kigger skattefar med over skulderen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snart vil Facebook blive brugt i kampen mod borgeres snyd og sociale bedrageri, skriver MetroXpress med HK Kommunalbladet som kilde.

De private oplysninger på online-mødesteder som Facebook er også tilgængelige for myndighederne, og skriverier om bopæl, indkomster og sort arbejde kan dermed ende med et afsløre svindlen.

Kim V. Andersen, professor i digital forvaltning ved Copenhagen Business School, mener, at internettet kan gøre det lettere for for eksempel kommunerne at afsløre socialt bedrageri.

"Det nye er, at der ikke kun vises, hvad man selv skriver, men også hvad andre skriver om én. Og det er svært at forhindre dem i det," siger Kim V. Andersen til bladet.

Men det er ikke kun Facebook og Linkedin, der kan afsløre snyd. Der findes allerede såkaldte blogsmonitorer. De søger på blogs over hele verden for firmaer for at fortælle, hvad folk skriver om dem. Den slags programmer kan kommunernes kontrolgrupper tage til sig.

Per Støve, formand for Socialpolitisk Udvalg i HK/Kommunal, ser gode muligheder for at afsløre socialt bedrageri med de nye internet-steder.