Facebook gør klar til at slås med Mobilepay

Den amerikanske gigant Facebook har fået banklicens i Irland og derfor kan det måske blive muligt for danskerne at overføre penge via Facebooks chat-app, Messenger.

Vil det snart blive muligt for danskerne at overføre penge via Messenger? Det spørgsmål lurer i horisonten efter at Facebook har fået banklicens i Irland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson

Den succesfulde betalingsapp Mobilepay kan snart få en meget hård konkurrent på det danske amrked. I lighed med amerikanerne vil danskerne måske snart kunne overføre penge via Facebooks chat-app, Messenger.

Det skriver borsen.dk

Ifølge Børsen har Facebook Payment International Limited i oktober skaffet sig en e-pengelicens af Centralbank of Ireland. Det fremgår af Finanstilsynets database over virksomheder under tilsyn. Med licensen i hånden vil Facebbok få ret til bevæge sig ind på Mobilepays marked med at gennemføre betalinger og overføre penge.

Irland er en del af EU og licensen er lavet på baggrund af passporting, og den gælder derfor i samtlige 27 EU-lande, bekræfter Finanstilsynet.

Jan Damsgaard, der er IT-professor ved Copenhagen Business School, CBS, mener, at Facebook kan blive en stor trussel mod Mobilepay.

Hos Mobilepay mener man ikke, at Facebook bliver en del af det danske betalingsmarked lige foreløbig. Samtidig ruster Mobilepay sig til at klare udfordringen fra nye globale aktører. Det skal blandt andet ske via partnerskaber med alle interesserede nordiske banker.