Få en gratis bolig og bil i tre måneder

Der er selvfølgelig en hage: Familien skal dele ud af sine erfaringer fra det superenergirigtige hus.

Foto: Foto: Teknologisk Institut. Sådan ser det energivenlige hus EnergyFlexHouse ud.
Læs mere
Fold sammen

Er du parat til at lade hele Danmark høre om dine oplevelser med at bo i et temmeligt specielt hus, så har Teknologisk Institut et godt tilbud til en familie med et par børn og en arbejdsplads maksimum 25 kilometer fra Høje Taastrup.

Her ligger nemlig Teknologisk Instituts energineutrale hus EnergyFlexHouse, der nu står færdigt.

Men huset mangler en forsøgsfamilie, som vil flytte ind i tre måneder her i efteråret. Alle udgifter til flytning bliver betalt, man skal ikke betale husleje, og der bliver stillet en elbil til rådighed til pendling. Derfor kravet om, at i hvert fald den ene voksnes job skal ligge i nærheden.

Familien skal teste, hvordan bygningen, installationerne og udstyret fungerer – hvad er godt, og hvad er skidt? Kan familien finde ud af at styre de tekniske installationer, så de får et godt indeklima? Er den intelligente styring af for eksempel belysningen en fordel, eller er det bare til
irritation?

Et anderledes hus

Det er det første hus, hvor familien og omverdenen kan følge med i beboernes energiforbrug og adfærd via internettet. I huset inddrages familien løbende i afprøvningen og udviklingen af fremtidens nye energieffektive løsninger til boligen.

Huset er energineutralt – over et år producerer det al den energi, som en familie skal bruge for at få en hverdag til at fungere. Selv strøm til familiens elbil sørger huset for.

Betonvæggene indeholder et nyt hvidt pulvermateriale, som sikrer, at varmen bedre kan lagres og igen afgives, når temperaturen falder i rummene.

Krav til kernefamilien

Forsøgsfamilien skal opfylde visse krav:

  • Den skal bestå af to voksne mellem 35-55 år og to-tre børn - heriblandt en teenager.
  • Familien skal have et "almindeligt" energiforbrug og et almindeligt kendskab til energiforbrug og klimaproblematikken.
  • Man skal være indstillet på at dele hverdagen med resten af Danmark.
  • En af de voksne skal arbejde inden for en radius af 25 km til og fra Tåstrup

Alle udgifter ved flytning vil blive dækket, og man skal ikke betale husleje.