F1-renten tegner rekordlav hos Realkredit Danmark

Som Nykredit fredag har Danske Banks realkreditarm, Realkredit Danmark, skudt auktionerne over realkreditlån i gang med en rekordlav F1-rente.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Samme melding kommer også fra Nordea, der melder om en rente på minus 0,25 pct., hvilket også indikerer, at renten ender på laveste niveau nogensinde, skriver Nordea Kredit.

Den endelige rente hos Nordea Kredit kendes først torsdag, hvor auktionerne slutter.

Den foreløbige rente på F1-lån blev tirsdag minus 0,21 pct. hos Realkredit Danmark, men den endelige rente fastsættes først på fredag som gennemsnittet af fire auktionsdages rente.

Den tidligere renterekord på F1-lån hos Realkredit Danmark var fra 1. april i år, hvor renten blev fastsat til minus 0,07 pct.

På første auktionsdag for Nykredit i fredags, hvor rentetilpasningslån med udløb 1. januar også skulle have ny rente, blev renten også fastsat til minus 0,21 pct. Her er rekorden minus 0,23 pct.

Nykredit fremhævede i fredags, at også fastforrentede lån ligger godt til.

- Kursen på det 30-årige 2 pct.-lån har været på plussiden af kurs 99 siden begyndelsen af november. Yderligere to dage i det niveau noteres den længste periode nogensinde med en gennemsnitskurs over 99 på det 30-årige 2 pct.-lån, skriver Nykredit og oplyste, at det aktuelle kursniveau er det højeste i mere end to år.

/ritzau/FINANS