F1-lånere får tidlig julegave

Nu er det sikkert. De danskere, der har et F1-lån, kan se frem til den laveste rente nogensinde.

Boligejere med et F1-lån har i dag fået nyheden om, at renten er landet på et niveau, der er lavere end nogensinde før.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Spændingen hos de mange boligejere, der står overfor en rentetilpasning er i dag blevet udløst. Renten for F1-lånene er røget helt i bund og lander på 0,25 pct. Det laveste nogensinde.

»Har du et F1-lån med afdrag, vil den månedlige ydelse efter skat falde til 3.250 kr. pr. lånt million kroner. Og har du valgt F1-lån uden afdrag, vil ydelsen efter skat nu klemme sig ned under 700 kr. pr. måned og lyder nu på bare 690 kr. pr. lånt millioner kroner«, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundhold

Den nye rente slår sidste års rekord, hvor den endte på 0,36 pct.


Også renten for de andre flekslån er faldet. Renten på F3-lån landede på 0,67 pct., fra de sidste tre år at have ligget på 2,26 pct. Renten på F5-lån er også langt lavere end tidligere. Den er landet på 1.32 pct. fra før at have ligget på 4,59 pct. I følge forbrugerøkonom i Sydbank, Camilla Skovsbo Erichsen, fører det til luft i budgettet for de folk med et F5-lån, der vil mærke store besparelser. Den lave rente svarer til en årlig besparelse på mere end 22.000, hvis lånet er uden afdrag. Med afdrag ligger besparelsen på cirka 11.100 kr. .

De nye renter indikerer ifølge cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Lone Kjærgaard, at man er langt fra den krisesituation, som de nye lån skal gøre op med.


»Dagens resultat viser, at vi for tiden er milevidt fra at være i den situation, det nye lovforslag om flekslånene skal adressere, hvor renten pludselig eksploderer med store negative konsekvenser for refinansieringsauktionerne. Auktionerne er forløbet helt problemfrit - obligationerne er simpelthen gået som varmt brød. Det understreger, at investorerne generelt har en stor tiltro til dansk økonomi og dansk realkredit«, siger hun. 

Dagens resultater er ikke kun positivt for de danskere, der låner penge. 

»De lave boligrenter er både godt nyt for den enkelte låntager, men det gavner også danskøkonomi som helhed. Det understøtter den bedring, vi allerede har set på boligmarkedet og i økonomien som helhed. På alle måder er dagens resultat derfor rigtig godt nyt«, forklarer Lone Kjærgaard.