Europæiske toppolitikere kommer dansk realkredit til hjælp

Danske boligejeres højtelskede realkreditlån ser ud til at overleve en ny regulering, som ellers ifølge finanssektoren tegnede til at efterlade Danmark med en regning på 130 mia. kr. og bl.a. blev brugt som forklaring på varslede prisstigninger fra Nykredit.

Den nye EU-kommissær for den finansielle stabilitet i Europa, Valdis Dombrovskis. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGES GOBET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Finans.

Der blæser nemlig nye og mere positive vinde fra blandt andet de tyske og franske finansministre, Wolfgang Schaüble og Michel Sapin, som for nylig advarede mod at presse yderligere regulering ned over hovedet på bankerne. Det samme har Japan og Indien gjort. Og senest har den nye EU-kommissær for den finansielle stabilitet i Europa, Valdis Dombrovskis, advaret mod at vedtage de dele af den kommende regulering, som er på vej fra den såkaldte Basel-komité, der ellers vil ramme de danske realkreditselskaber særligt hårdt, skriver Finans.

Ifølge den danske realkreditsektor er den voldsomme kritik af de nye regler, endnu inden de er præsenteret, glædelig. For det øger sandsynligheden for at få dem blødt op.

Også bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet hæfter sig ved de nye signaler fra EU-kommissær Valdis Dombrovskis.

- Han er politiker og har fokus på økonomisk vækst. Han vil ikke være med til at implementere forslag, som i for høj grad ødelægger bankernes mulighed for at anvende risikomodeller, som aldrig har været årsag til, at banker er kommet i uføre, siger han til Finans.