Er postnummeret afgørende? Seks millioners forskel på Danmarks billigste huse

Køber du hus på Østerbro i København, skal du slippe over seks millioner mere for at kunne kalde dig husejer end i Augustenborg på Als.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er billigt på boligmarkedet?

Det vil nok afhænge af øjnene, der ser.

For mens det hus på Københavns Østerbro, der kan kalde sig 2100's billigste, er udbudt til 6,5 millioner kr., vil en boligkøber i Augustenborg nok ikke ligefrem mene, at det beløb er i den lave ende af skalaen.

I postdistriktet midt på Als koster den villa, der bærer samme titel, nemlig bare 95.000 kr.

Østerbro og Augustenborg er således de to områder i landet, hvor det koster mest og mindst at blive husejer.

Det viser en undersøgelse, boligsiden Boliga.dk har lavet over de billigste villaer og rækkehuse, der netop nu er udbudt til salg i hver af Danmarks postdistrikter.*

Her slipper du billigst

Er det en drøm at kunne kalde sig for husejer. At kunne holde øje med ungerne fra køkkenvinduet mens de tumler rundt på plænen eller at slippe for at dele vægge, gulv- og loftsbrædder med støjende naboer?

Så kommer du billigst til huskvadratmeterne i Augustenborg og Nordborg på Als, i Tranekær på Langeland og i Hurup Thy i nordvest Jylland.

Disse steder kan du nemlig få skøde på fast ejendom for beløb, der ikke når over 100.000 kr.

Vil du derimod helst bosætte dig i en af landets ti største byer, skal du fedte lidt mere for din bankdame.

I Randers NØ skal du nemlig næsten lægge det dobbelte; 195.000 kr. for en villa på 80 kvadratmeter, mens du i Vejle skal lægge det tredobbelte; 295.000 kr.

København og Aarhus' billigste

København Ø og København S er de eneste to hovedstads-postnumre, der har mere end 20 huse til salg og dermed er med på listen.

Og mens København Ø topper, kan du for et noget lavere beløb kalde dig husejer på Amager i København. Her er den billigste villa udbudt til lige knap to millioner kr. Til gengæld er der ikke ligefrem ruttet med kvadratmeterne, der er nemlig blot 47 af disse at brede sig på.

I Aarhus C er der nok også delte meninger om, om den billigste villa fortjener sin titel. På prislappen på midtbyens pt billigste villa, der er 67 kvadratmeter stor, står der nemlig: 2.798.000 kr.

Det gør Smilets By til landets 14. dyreste at blive husejer i netop nu.

Her kan du se din bys billigste hus

* Statistikken er baseret på de udbudte villaer og rækkehuse d. 10. oktober 2016. Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der var minimum 20 udbudte villa/rækkehuse på den pågældende dato. Der er ikke medtaget huse udbudt til 1 kr.