Er min kones pensionsopsparing tabt?

Aftaler om livsforsikring og pensionsopsparing skal læses nøje igennem.

Den enkelte aftale om livsforsikring og pensioner er afgørende for, hvor meget der bliver tilbage til den længstlevende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Min samlever gennem 32 år er netop død, og vi har hver især begunstiget hinanden med vores rate- og kapitalforsikringer.

Nu kan jeg dog se, at hendes ene rateforsikring har en pæn saldo, men at udbetalingen til mig er meget minimal.

Ved at se hendes pensionspapirer igennem kan jeg se, at dette måske skyldes, at hun i november 2005 får et brev fra Danica med overskriften ”Et godt tilbud til dig – gælder kun i 2005”. Dette omtaler, at de har konstateret, at denne forsikring ikke har en opsparingssikring som de fleste andre forsikringer, og en sådan tilbyder de.

Dette skulle betyde, at hvis hun dør før tid, så bliver hele pensionens værdi udbetalt, hvis hun har skrevet under, hvis ikke - så vil der kun udbetales det beløb, som blev aftalt ved oprettelsen.

Da hun tilsyneladende ikke har skrevet under på dette tilbud, skal jeg så betragte hendes store indbetalinger som tabt, så hele overskuddet nu tilfalder Danica?

Med venlig hilsen G.

! Hvad der skal udbetales på forsikringen, afhænger af forsikringsaftalen. Ud fra din beskrivelse betyder din samlevers manglende underskrift på tilbuddet fra 2005, at der kun udbetales det beløb, som blev aftalt ved forsikringens oprettelse.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk