Er du en krejler? Her fik boligkøberne årets største forhandlingsrabat

Der er kæmpestor forskel på, hvor mange procent storbyboerne har scoret i forhandlingsrabat, og det beboerne i landets mindre byer har fået i rabat på deres bolighandler i år.

2016 har været et år, hvor boligsalget i København i flere henseender har kunnet kalde sig den helt store sejrsherre. Det skriver boligsiden Boliga. Fold sammen
Læs mere

Og prisen går til ... som så mange gange før ... hovedstaden.

2016 har været et år, hvor boligsalget i København i flere henseender har kunnet kalde sig den helt store sejrsherre. Det skriver boligsiden Boliga.

Priserne er stukket af. Liggetiderne er kortest. Og så er det også det sted i landet, hvor mæglerne har været bedst til at sætte udbudsprisen korrekt, eller hvor køberne har været mest villige til at give udbudsprisen.

I hvert fald er Region Hovedstaden det område i hele landet, hvor der har været mindst at komme efter økonomisk for boligkøberne.

Her er der nemlig givet de mindste forhandlingsrabatter på både ejerlejligheder, villaer, rækkehuse og fritidshuse.

- Det er en afspejling af boligmarkedet i det hele taget. Det er i København og Nordsjælland, at boligmarkedet går hurtigst - og jo hurtigere det går - jo mindre er der at forhandle om, siger cheføkonom hos Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Størst afslag på sommerhuse

Samlet set er det i særdeleshed de nordjyske sommerhus-købere, der i år har været gode i prisforhandlingerne.

Her har årets nyslåede sommerhusejere i gennemsnit fået en forhandlingsrabat på 8,3 procent.

Derimod ser det omvendt ud for ejerlejlighederne i København, der ikke er forhandlet meget ned under den pris, der har stået på salgsopstillingen.

Lejlighederne i hovedstaden er nemlig blot solgt 1,9 procent under den sidst kendte udbudspris.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig dækker det også over årets  tendens på boligmarkedet.

- De senere år har markedet for ejerlejligheder taget fart - mens fritidshusene er et segment, der stadig er hårdt ramt.

- Så det er markedets kræfter, vi kan se her; der er mange udbudte fritidshuse, og det gør, at man står stærkt i en forhandlingssituation - mens vi nogen gange ser, at ejerlejlighederne ligefrem er røget ud i budrunder.

Storby-forstæder i bund - udkantsbyer i top 

Hussælgerne i Københavns og i de aarhusianske forstæder har i særdeleshed haft grund til at klappe i hænderne i år.

København K, Glostrup, Søborg, Albertslund, Nærum, Espergærde, Valby, Hvidovre og Åbyhøj, Malling, Aarhus V, Mårslet og Beder har nemlig måttet give efter for de laveste beløb.

I alle disse storby-forstæder er der ifølge Boliga blot givet under 2,5 procent i forhandlingsrabat i snit.

Mens det er huskøberne i udkantsbyer som Rødby, Ærøskøbing, Marstal, Fjerritslev, Skærbæk og Ulfborg, der har kunnet glæde sig over at få et stort nedslag i prisen.

Her er der i gennemsnit givet mere end 10 procent i afslag på alle de villaer og rækkehuse, der solgt i 2016.

Se, hvor stor en forhandlingsrabat køberne i din by har fået i år

Villa/rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse