Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Et samarbejde mellem bl.a. KAB, Realdania, Landsbyggefonden, Velfærdsministeriet og Integrationsministeriet har mundet ud i en opdatering af værktøjet naboskabet.dk. På hjemmesiden kan man fra i dag af undersøge naboskabet rundt omkring i landet og måske endda finde råd om, hvordan man bliver en bedre nabo.
På hjemmesiden ligger der er et spørgeskema, som man kan besvare. Jo flere der svarer, jo bedre vil man kunne danne et billede af, hvordan den ”sociale kapital” har det i kvarterer rundt om i landet. Man bliver stillet enkle spørgsmål om, hvor mange man hilser på i sit kvarter, hvor mange naboer man ville overlade sine nøgler til osv.
Spørgeskemaet, der kan besvares både online og på papir, skulle gerne være med til at afdække, hvordan naboskabet egentlig står til derude i det danske land. Og hvis det ikke står helt godt til, så giver naboskabet.dk en række idéer og inspiration til at udvikle ens boligområde.
Den ”sociale kapital”, som er omdrejningspunktet for naboskabet.dk, adskiller sig fra gængse parametre ved ikke at basere sig på socioøkonomiske statistikker. Håbet er, at den kan give et bedre billede af de sociale ressourcer, der findes i forskellige boligområder.
Udover blot at afdække, hvordan folk har det med hinanden, er der også integrationsmæssige aspekter af naboskabet.dk, påpeger velfærdsminister, Karen Jespersen:
”Det nye og positive er, at det er et godt redskab til at kende de holdninger, som beboere med udenlandsk baggrund har til deres eget boligområde. På den måde får boligselskaberne en større viden om hvad, der fungerer integrationsmæssigt. Derved kan vi øge indsatsen mod parallelsamfund.”
Spørgeskemaet til voksne er oversat til syv sprog for at kunne nå bredt ud til de etniske grupper.