Er din bankbog tyk nok? Her er Københavns dyreste hjem

Det er cafeerne, butikkerne, det pulserende gadeliv, der ikke ligger øde hen, selvom klokken har rundet aftensmads-tide. Det er storbylivet - og ser man på boligmarkedet - er der ikke meget tvivl om, at det er det, mange vil have.

Foto Claus Borg & Partner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Priserne i København har nemlig atter nået himmelhøje niveauer, og drømmer du om at eje din egen bolig inden for hovedstadens kommunegrænse, skal du nok berede dig på at tynde gevaldigt ud kassebeholdningen.

Ifølge boligsiden Boliga.dk er langt de fleste ejendommene i København nemlig for øjeblikket udbudt til salg for gennemsnitlige kvadratmeterpriser på den gode side af 30.000 kroner.

Og vil du have fat i en af de fem absolut dyreste ejendomme, København for øjeblikket har at byde på, skal du være klar til at lægge mellem 22 og 25 millioner kroner.

Her er Københavns dyreste boliger

5. Gernersgade 38, København K

Pris: 22,8 mio. kr.

Nyboder er blandt Københavns mest ikoniske bebyggelser, og selvom dine tanker nok straks stryger til de gul-orange småhuse med grønne døre, har Københavns femtedyreste bolig lige nu trods sit murstens-ydre og de knap 300 kvadratmeter også hjemme i det historiske område.

Rækkehuset, der både er forsynet med walk in-closet, dampbad og fjernbetjente gaspejse, er ifølge Boliga udbudt til salg for nogenlunde den gennemsnitlige kvadratmeterpris i området.

Se rækkehuset her

Foto Claus Borg & Partner Fold sammen
Læs mere

4. Dag Hammarskjölds Alle 42D, København Ø

Pris: 23,7 mio. kr.

For godt to uger siden kom denne over 600 kvadratmeter store lejlighed med udsigt til Søerne til salg, og med den høje million-pris på til salg-skiltet tog den straks pladsen som hovedstadens dyrest udbudte ejerlejligheder for øjeblikket.

Kræver din familie eller hobby ikke samtlige kvadratmeter, kan  lejligheden, der fordeler sig på to plan, ifølge mægleres salgsopstilling omdannes til én eller måske endda flere selvstændige lejligheder.

Se lejligheden her

1. Ryvangs Allé 10, København Ø

Pris: 25 mio. kr.

Vi skal til Østerbros og dermed også Københavns kommunes ydre for at finde den første af byens tre dyreste boliger. Villaen ligger nemlig nær Svanemøllen Kaserne og Station i det såkaldte ambassadekvarter, der sammen med det øvrige Østerbro lægger adresser til nogle af landets højeste hus-kvadratmeterpriser, oplyser Boliga.

Huset er 249 kvadratmeter stort og fremstår ifølge mæglerens salgsannonce med herskabelige detaljer som stuk og sildebensparketgulve.

Se huset her

Foto Home Christianshavn Fold sammen
Læs mere

1. Bådsmandsstræde 6, Christianshavn

Pris: 25 mio. kr.

Et helt nyrenoveret byhus på Christianshavn med næsten 275 kvadratmeter og en beliggenhed direkte ud til kanalen koster naturligvis også lidt - og derfor er præcis dette hus også at finde i københavner-toppen.

Huset er oprindeligt en smedje fra 1700-tallet og har bl.a. tjent som pakhus og fabrik. I dag er der dog tale om et hjem med lofter til kip, hemse og en fredet-status.

Se byhuset her

1. Strandpromenaden 27, København

Pris: 25 mio. kr.

Endnu en førsteplads-placering på det københavnske boligmarked går til en villa på Østerbro - og denne gang er der tale om et 376 kvadratmeter stort hus i absolut første række til det nyistandsatte område ved Svanemøllestranden.

Huset var senest udbudt til salg i 2012 og '13, dog uden at blive solgt. Den gang blev huset også udbudt til 25 millioner kroner, hvilket ifølge Boliga er meget tæt på områdets gennemsnitlige kvadratmeterpriser.

Se villaen her