Er det slut med sort arbejde?

Nu vil håndværkerne selv også være med til at straffe sort arbejde.

Foto: Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen

Sort arbejde koster samfundet milliarder af kroner om året, og derfor bør det straffes hårdere end det sker i dag, lyder kravet jævnligt - og denne gang fra en uventet kant.
Håndværkernes egne fagforeninger vil nu være med til at straffe sine medlemmer for sort arbejde, viser en rundspørge, som DR Nyheder har lavet blandt ti håndværkerfagforeninger i sammenslutnigen Byggefagenes Samvirke i København.
Otte ud af ti svarer ja til, at sort arbejde skal straffes hårdere end i dag. Og ikke nok med det. Der skal også være mere kontrol, mener Niels Carlsen fra fagforeningen 3F Vestegnen.
"I de 30 år jeg har beskæftiget mig med branchen, har jeg ikke oplevet nogen, som er blevet taget  for at få udført sort arbejde eller nogen, der er taget i at lave det," siger han.
Regeringspartiet Venstres skatteordfører Torben Schack Pedersen er ikke afvisende over for at skærpe straffen på sort arbejde.
"Er der nogen, som bryder reglerne, så skal vi selvfølgelig slå hårdt ned på det, og viser det sig, at en skærpelse af straffen vil være med til at styrke indsatsen mod sort arbejde, så vil jeg bestemt ikke stille mig afvisende over for det," siger han til DR.