Er der penge i at købe på tvangsauktion?

Der kan gøres et kup på tvangsauktion: For nylig gik et hus for 20.000 kroner på auktion.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Alt andet lige var det vel en bedre handel at købe på tvangsauktion før i tiden, hvor der ofte var store sælgerpantebreve i ejendommene som yderligtstående hæftelser?

I dag er det finanshuse, som har pant helt op i skorstensrøgen. De byder ejendommene op på auktionerne for at sikre mod tab af pantegælden.

Private har sjældent nogen økonomisk fordel som byder på tvangsauktioner, hvor der er store panthæftelser til finanshusene, især hvis de er efterstillet maksimal realkreditbelåning.

Med venlig hilsen L.A.

! Det er jeg ikke enig med dig i. Jeg har set mange eksempler på, at der er købt rigtig billigt på tvangsauktion - grellest for nylig, hvor det lykkedes en privat auktionskøber at erhverve en ejendom for 20.000 kroner, efter min mening ca. en million kroner under handelsprisen, muligvis mere.

gode handler er måske en undtagelse, men der spares ofte over hundrede tusinde kroner ved auktionskøb.

Forklaringen er, at der er større risiko, og at markedet generelt, også af panthavere, vurderes som vanskeligt. Men for den, der har sat sig ind i markedsforholdene og er til stede på rette sted og tidspunkt, kan der i dag gøres rigtig fornuftige køb. Og det modsatte.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat(H), www.forumadvokater.dk

Læs også:

Gør et godt køb på tvangsauktion

Sådan køber du på tvangsauktion