Er boligpriserne steget i dit kvarter? Få svaret her

I flere af Københavns bydele er salgsprisen på en ejerlejlighed steget med over 4.000 kroner pr. kvadratmeter det seneste år. Priserne nærmer sig niveauet i 2006.

Kvadratmeterprisen er steget mange steder i København - nogle steder helt op til 4.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er grund til at glæde sig, hvis man bor i en ejerlejlighed ved Nørrevold i København. Der er salgsprisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed nemlig steget med 5.562 kroner fra september 2013 til september 2014. Det svarer til en prisstigning på en 80 kvadratmeter-lejlighed på 445.000 kroner.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at priserne på ejerlejligheder nærmer sig niveauet i 2006. Med Kongens Enghave som eneste undtagelse er salgspriserne på ejerlejligheder steget i alle københavnske bydele det seneste år, og især Nørrebro, Frederiksberg C og indre København har hævet sig højt over niveauet i 2013.

»Der er ingen tvivl om, at prisudviklingen er markant især i indre by og Frederiksberg C, hvor pusten til sammenligning er gået lidt af det ellers hippe Vesterbro. Til gengæld ser det ud til, at Ørestaden er kommet op i gear. Her er priserne steget med over 3.000 kroner pr. kvadratmeter,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Prisen på en kvadratmeter er steget mest i Nørrevold-kvarteret, men også i områderne Indre by, Nørrebro, Frederiksberg C, Holmen, Islandsbrygge og Christianshavn er priserne steget med over 4.000 kroner pr. solgte kvadratmeter det seneste år.

På Holmen er salgsprisen kommet op i knap 40.000 kroner pr. kvadratmeter for en lejlighed, mens prisen ligger på 28.000 kroner pr. kvadratmeter på Nørrebro.

I Københavns Kommune toppede salgspriserne på ejerlejligheder i oktober 2006, hvor en kvadratmeter blev solgt for 33.700 kroner i gennemsnit. Salgspriserne i Frederiksberg Kommune toppede i maj samme år og lå på det tidspunkt på 36.400 kroner pr. kvadratmeter.

I september i år lå de gennemsnitlige salgspriser på 30.000 kroner og 33.300 kroner pr. kvadratmeter i henholdsvis København og på Frederiksberg.

Du kan se på kortet nedenfor, hvor meget kvadratmeterprisen er steget i dit københavnerkvarter.