Er andelsboligfesten også slut?

Salget af andelsboliger er det seneste år eksploderet, og priserne er steget markant. Skal du købe netop nu, er tiden inde til at skrue forhandlingsbissen på – højdepunktet er måske nået.

Foto: Scanpix

Andelsboliger har gennem det seneste år været et så populært alternativ til ejerlejligheder i specielt København og Århus, at den gennemsnitlige pris på andelsboligbeviser er steget med 37 procent, viser tal fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

 

Prisen for et andelsboligbevis er fra 1. kvartal 2007 til 1. kvartal i år således steget fra et gennemsnit på 425.000 kr. til nu 582.000 kr., hedder det i en pressemeddelelse.

»Efterspørgslen på andelsboliger i eksempelvis København, hvor langt den største del af andelsboligerne ligger, har været meget stor. Antallet af solgte andelsboliger i Hovedstaden er inden for det seneste år steget med 146 pct. En af årsagerne til den store efterspørgsel er, at for mange unge købere har det prismæssigt nærmest været umuligt at komme i nærheden af en ejerlejlighed i København og Århus. Det har fået dem til at rette blikket mod andelsboliger, der for manges vedkommende er attraktive bl.a. på grund af deres centrale beliggenhed,« siger kommunikationschef Eva Nørgaard Petersen, Nybolig.

Det ser dog ud til, at også festen for andelsboligsælgere er ved at være forbi, tilføjer hun:

»Interessen er fortsat meget stor, men modsat kan vi også konstatere, at priserne på andelsboliger sandsynligvis har nået et foreløbigt højdepunkt, da prisstigningerne i de første tre måneder i år er fladet ud.«

En anden årsag til den markante prisstigning på andelsboliger er, at især mange ældre efterspørger de større andelsejerlejligheder.