Energitjek af boliger fra luften

Så er det slut med at fyre for gråspurvene. Varmespildet fra døre, tag og vinduer skal stoppes.

Foto: Arkivfoto: Erik Refner. Med et termografisk luftfoto kan boligejerne bedre se, hvor der trænger til at blive isoleret.
Læs mere
Fold sammen

Som den første kommune i Danmark vil Frederiksberg varmefotografere alle 90.000 indbyggeres boliger fra luften. I andre kommuner er det hidtil kun udvalgte områder, der er blevet fotograferet med infrarødt kamera, oplyser P4 København.

Varmefotografierne viser varme og kolde flader og kan dermed illustrere, hvor en bygning er utæt eller dårligt isoleret. Og fordelene er store, mener Margit Ørsted (K), formand for teknik- og miljøudvalget på Frederiksberg:

- Man kan gå op på kommunen og se fotografierne af sit eget hus og så kan man søge rådgivning om, hvad der er mest fornuftigt at gå igang med at renovere, fortæller Margit Ørsted til P4 København og fortsætter:

- Jeg tror, at der er mange på Frederiksberg, der vil blive overraskede over, hvor stort et varmetab der er på deres bolig.

Billederne af Frederiksbergs varme og kolde flader skal tages i efteråret.

Høje-Taastrup Kommune har også lavet termografering - som det hedder - af 2.000 boliger i Hedehusene og i Fløng. Resultaterne kan ses på kommunens hjemmeside i midten af september.

ocialdemokraterne mener i øvrigt, at alle huse i Danmark skal varmefotograferes af fly. Partiet vil ifølge sin seneste klimaplan have et danmarkskort, som viser, hvor varmen siver ud.