En vin specielt til sushi

Blandt andet, at laveste kategori for fransk vin er "Vin de Table Francais". Her må man kun få at vide, at vinen

kommer fra Frankrig. Sådan noget som årgang, druesort o.l. skal holdes hemmeligt. Ikke engang aftapperens adresse må

fremgå på etiketten. Det er for at undgå, at nogen tror, at adressen er identisk med vinens oprindelse. Aftapperen

må kun skrive sit navn og postnummer.



Vi har fundet en Vin de Table, som alligevel synes, at vi skal vide, at druen er

Chenin Blanc, og at vinen er aftappet hos Vignobles Germain Loire som ligger i den lille by Thouarcé ved Loirefloden - for

øvrigt tæt ved et pragtfuldt lokalt spisested som hedder Relais de Bonnezeaux, som har taget navn efter de vinmarker

som ligger lige rundt om.



Bonnezeaux er appellationen på nogle af Frankrigs fineste, blideste og mest vidunderlige, sødmefulde

hvide vine. Bonnezeaux er interessant nok lavet på Chenin druen. Denne "Vin de Table" smager som en god Bonnezeaux. Altså

godt, og det er så ligegyldigt, hvor den så end måtte komme fra.

Eksotisk smag

Læg mærke til

vinens navn "Sushiwine". Etiketten er enkel med en bølge, en fisk og nogle japanske (formodentlig) skrifttegn. På

bagetiketten kan vi læse, at den er specielt lavet til at blive serveret sammen med sushi og anden marineret rå fisk.

Kombinationen er perfekt.



Vinens delikate fylde, den sprøde og eksotiske smag og en fin lang frugt, liver gevaldigt op

på de døde fisk. En god oplevelse.



Selv om Sushiwine gemmer sig bag den simple Vin de Table kategori, forhindrer

det ikke producenten i at sætte pris på den. Kr. 85,- skal man af med. Østjysk Vinforsyning anviser på 86

98 84 00 nærmeste forhandler.