Ekstra penge til jagt på skattesnydere

Skat skal ikke spare så meget og så hurtigt, som politikerne tidligere har besluttet.

Skatteminister Troels Lund Poulsen udsætter nogle af besparelserne i Skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skærpede fokus på skattesnyd får skatteminister Troels Lund Poulsen (V) til at trække i håndbremsen i forhold til de massive nedskæringer, som Skat har været igennem siden 2005. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Skatteministeren har netop fået godkendt en tillægsbevilling i Finansministeriet på 138 millioner kroner, og sammen med 96 millioner kroner fra Skats egne kasser bruges der nu 234 millioner kroner på at øge loftet for Skats lønudbetalinger i år.

Pengene skal bruges til at kradse mere gæld ind hos de danskere, der skylder det offentlige penge, ligesom jagten på skattesnyd intensiveres, og i regeringens finanslovsforslag for næste år er der ligeledes afsat ekstra 190 millioner kroner i forhold til de oprindelige planer.

Indsprøjtningen betyder ikke, at Skat skal rekruttere nye medarbejdere. Siden fusionen mellem den kommunale og statslige skatteforvaltning i 2005 har Skat skåret medarbejderstaben ned fra 10.800 til 8.200 i 2009, og planen er at lande på 6.400 inden 2014. I forhold til køreplanen er Skat lige nu 500 for mange, og det er disse medarbejdere, som skattevæsenet får lov til at beholde for at kunne tage kampen op med skattesvindlere og dårlige betalere.