Ekspert: Straf også skatterådgiverne

Advokater og revisorer, som hjælper firmaer med ulovligt at slippe for skat, bør straffes hårdere, siger skatteekspert.

Skatteministeren vil give Skat alle de ressourcer, der er nødvendige, for at optrevle overførslen af gigantiske summer til skattely-lande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bent Greve fra Roskilde Universitet anbefaler en kraftig omstramning af reglerne, efter at Skat i aftes i TV-Avisen afslørede Danmarks formentlig største skattesag:

Op mod 1.000 milliarder kroner er de seneste fem år overført mellem Danmark og en række lande kendt for at være skattely.

"Når så mange penge forsvinder ud af landet, så var det måske en idé at kigge på, om rådgiverne ikke skal have et større ansvar og forpligtelse til at sikre sig, at man overholder reglerne," siger Bent Greve til DR Nyheder.

Pengene kanaliseres til lande som Bahamas og Cayman Islands. En del af overførslerne er formentlig ren skattesvindel, vurderer Bent Greve, og derfor bør man indføre bødestraffe eller afsløre navnene på advokater, revisorer og andre rådgivere, der medvirker til skatteunddragelsen.

Skatteminister Troels Lund Poulsen er også klar på at stramme reglerne, hvis det er nødvendigt:

"Mit klare budskab er, at skeen nu bliver taget i den anden hånd. Og jeg vil ikke finde mig i, at man bevidst tænker i at slippe for at betale skat," siger Troels Lund Poulsen ifølge DR.