Ekspert: Ejerskifteforsikringer håndteres forkert

Selve ejerskifteforsikringen fejler intet, men rådgivningen og kommunikationen om forsikringerne håndteres forkert, siger ekspert i ejerskifteforsikringssager.

Anne Højriis har købt et hus i Hillerød, der slog revner. Efter to års kamp med forsikringsselskabet har hun nu fået dem til at betale størstedelen af omkostningerne til skaden, som lige er udbedret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejerskifteforsikringer er forsikringsbranchens smertensbarn, fordi kunderne i stor stil klager over forsikringsselskabernes afvisning af erstatninger.

Men der er ikke noget i vejen med selve forsikringen. Stridighederne opstår, fordi kunden ikke rådgives ordentligt om dækningen, og fordi forsikringsselskaberne ikke er gode nok til at kommunikere med kunden. Det mener Søren Ahlgren Mortensen, skadechef i virksomheden Ejerskiftehjælpen, der rådgiver forsikringskunder i ejerskiftesager mod genstridige forsikringsselskaber.

»Ejerskifteforsikringerne fejler efter min mening ikke noget. Udfordringen er, at forsikringsselskaberne skal hanke op i deres rådgivning, når kunderne køber den, og de skal hanke op i deres kommunikation, når kunderne har en skade. Så vil de kunne undgå alle de her sager,« siger Søren Ahlgren Mortensen med henvisning til de hundredvis af klager, der hvert år kommer fra skuffede forsikringskunder.

Dårlig rådgivning

I mandagens udgave af Berlingske Business udtalte forsikringsselskabet Trygs koncernchef Morten Hübbe ellers, at ejerskifteforsikringer er et dårligt produkt:

»Der er en dårlig sammenhæng mellem det, som kunden forventer, og det, som rent faktisk er dækket. Jeg ville gerne rive det produkt over og smide det ud,« udtalte Morten Hübbe således og gav videre udtryk for, at Tryg forsøger at højne niveauet af rådgivning og kommunikation, men at der alligevel er brug for at kigge på, hvordan selve produktet kan forbedres.

Ifølge Søren Ahlgren Mortensen er der store mangler i selskabernes rådgivning.

»Al rådgivning, kunderne typisk får, er en folder fra ejendomsmægleren. Hvem har fortalt kunden, hvad det betyder for kundens eget hus? Husene er jo forskellige, og derfor er forsikringerne så at sige også forskellige,« siger han,

Han modtager dagligt henvendelse fra forsikringskunder, der føler sig magtesløse over for forsikringsselskaberne og derfor ønsker hans hjælp til at få udbetalt erstatning. Og efterspørgslen fra rådvilde kunder er altså så stor, at han kan gøre en forretning ud af det.

Ifølge ham vil en bedre kommunikation fra forsikringsselskabernes side betyde, at flere kunder accepterer en afvisning. Dog oplever han også, at forsikringsselskaberne afviser en skade, hvis de føler, at de kan slippe af sted med det, fortæller han.

Som utilfreds forsikringskunde kan man klage til ankenævnet for forsikring, men med lange sagsbehandlingstider er det ikke en mulighed for mange kunder.

»Har man først skimmelsvamp op og ned ad væggene, så kan det jo ikke vente i 8-10-12 måneder, før der kommer en afgørelse,« siger Søren Ahlgren Mortensen.