Eks-milliardær sælger slot til spotpris på internettet

Den tidligere milliardær Gunner Ruben forsøger at sælge Sophienberg Slot via internetauktion. Med i handlen af det tidligere kongeslot følger 3356 kvm og potentielt et prisnedslag på 39 millioner.

Foto: Stig Nørhald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et prisnedslag på 39 millioner kroner skal lokke potentielle købere af Sophienberg Slot frem.

Slottet, der ejes af den tidligere rigmand Gunner Ruben, blev i januar 2015 forsøgt solgt hos Colliers International for 85 millioner, men der lykkedes det ikke at tiltrække nogen interesseret købere.

Det skriver Børsen.

Derfor forsøger Ruben, der i 2008 mentes at have en formue på næsten to milliarder, nu at sælge slottet i Nordsjælland til godt halvdelen af den oprindelige pris – 46 millioner kroner.

Salget sker efter pres fra Gunner Rubens kreditorer, som tæller en række banker og realkreditinstitutioner. Det skriver Børsen.

I 2007 og 2008 var Ruben at finde på Berlingske liste over landets rigeste, men siden da er Gunner Rubens firma Sydfyenske endt med en negativ egenkapital, og i dag under tvangsopløsning. Derfor er det enorme Sophienberg Slot på 3356 kvm nu sat til salg via en auktion internettet.

»Jeg er sikker på, at han (Gunner Ruben) gerne vil have mere for ejendommen, men han accepterer den lave udbudspris,« siger Allan Kehlet Reick fra True Market Value, der står for den digitale auktion, til Børsen.

Fordi der er tale om en auktion, kan salgsprisen også ende over de 46 millioner, der er sat som minimumspris på Sophienberg Slot. Ifølge Allan Kehlet Reick er det netop én af fordele ved netauktioner sammenlignet med almindeligt ejendomssalg – det er nemmere at finde markedsværdien, da budene stiger kontinuerligt.

Sophienberg Slot blev opført i 1746 på bestilling fra Christian d. 6. og dronning Sophie Magdalena. I 2006 købt Gunner Ruben slottet af Gymmasieskolernes Lærerforening, og siden drev den tidligere shipping- og ejendoms-milliardær hotel på slottet på Strandvejen i Hørsholm Kommune.