Ejerlejlighederne blev dyrere i februar

De danske lejligheder blev 0,6 procent dyrere i februar, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Huse og lejligheder til salg fotograferet i København tirsdag den 10. februar. Nybolig Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en sløv start på året rører lejlighedspriserne igen på sig. Gennemsnitsprisen for en dansk lejlighed er nu oppe på 25.244 per kvadratmeter, hvilket er en stigning på 0,6 procent i forhold til måneden før.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

»Der har ikke været de store udsving på boligmarkedet i februar, men lejlighedspriserne er de mest påvirkelige over for den medvind i økonomien og tro på boligmarkedet, der stadig hersker. Derfor er det dem, der rykker, mens resten af markedet ligger stille,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

»Antallet af hushandler i København Kommune var i januar i år 37 procent lavere end i januar 2015. Det er derfor bemærkelsesværdigt, at vi nu ser stigende priser trods aftagende salg,« siger Birgit Daetz.

Til gengæld går det ikke så hurtigt med prisudviklingen på villaer og rækkehuse. På landsplan har de ikke rykket sig ud af stedet i februar.

Få danskere har februar som deres favoritmåned og mindst af alle sommerhusejerne, der kan konstatere, at sommerhuspriserne faldt hele 1,1 procent i februar. Samtidigt ligger priserne på sommerhuse 0,9 procent lavere end samme måned året før.