Ejendomsskatten på københavnske lejligheder vil stige stærkt

Ejendomsskatterne på lejligheder i København står til at stige voldsomt i regeringens udspil til et nyt skattesystem for boliger. Til gengæld bliver grundskylden fastlåst.

Købere, der kommer ind på markedet, efter at 2020 rinder ud, vil opleve, at skatten stiger med to tredjedele. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Købere, der kommer ind på markedet, efter at 2020 rinder ud, vil opleve, at skatten stiger med to tredjedele.

Det viser regeringens udspil til en reform af boligskatterne, der netop er offentliggjort.

Udspillet viser, at boligskatten for en ejerlejlighed i København til 4,5 millioner kroner med de nuværende regler vil ligge på 27.600 kroner i 2021.

Men med de nye foreslåede regler vil den stige til 45.400 kroner eller 64 procent.

Køber man før 2021 ankommer, vil man dog få en skatterabat, der holder skatten på 27.600 kroner. Det gælder altså ikke, hvis man køber efter 2020.

- Det afspejler, at de nye vurderinger og skatteregler sikrer en mere ensartet beskatning mellem ejerlejligheder og huse.

Hvor stor gevinst udløser regeringens plan for boligskatten for en typisk husejer i din kommune? Få svaret i grafikken.

Jo mere grøn desto større besparelse i kr.

- I dag er de samlede ejendomsskatter for ejerligheder ofte markant lavere end for enfamiliehuse inden for samme kommune, selv om ejendomsværdierne er nogenlunde ens.

Det skyldes især, at grunde under ejerlejligheder typisk er markant undervurderede. Det gælder særligt i de dyre boligområder, skriver regeringen.

På positivsiden står lejlighedsejerne i København, målt ud fra den typiske lejlighed til 4,5 millioner kroner, til at få aflyst en stigningen i grundskylden på 65.300 kroner.