Dyrere at være boligejer i Søren Papes hjemkommune

Den tidligere Viborg-borgmester har som konservativ partileder tordnet mod den stigende grundskyld, men fra nytår stiger boligskatten i domkirkebyen. Nyt budgetforlig gør det dyrere at være husejer i Viborg. Byens borgmester blev konservativ partileder og har

Søren Pape Poulsen ved Gråbrødre Klosterkirke i Viborg. Fra nytår bliver det en lille femhundredekroneseddel dyrere at være boligejer i Viborg Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra nytår bliver det en lille femhundredekroneseddel dyrere at være boligejer i Viborg Kommune - det var ellers her, Søren Pape Poulsen for et år siden forlod borgmesterstolen til fordel for posten som konservativ partileder, hvor han straks udnævnte en bremse på grundskylden som en af sine og partiets vigtigste mærkesager.

Et næsten enstemmigt byråd med Papes borgmesterafløser, partifællen Torsten Nielsen, i spidsen har vedtaget et budgetforlig, som fastholder satserne for både personskat og grundskyld. Men efterslæbet fra stigende vurderinger og sommerens aftale om kommunernes økonomi udløser en stigning i grundskylden. Danske Bank har opgjort beløbet til 445 kroner for den gennemsnitlige husejer i Viborg.

På Christiansborg har Søren Pape og de øvrige konservative ellers jævnligt forsøgt at få bremset grundskylden. Kort efter folketingsvalget stemte partiet endda imod V-regeringens kommuneaftale, som udløste stigninger på op til 6,6 procent i grundskylden næste år. Nyeste initiativ er en underskriftindsamling mod den stigende grundskyld.

Trods stigningen i Viborg vil mange husejere i Storkøbenhavn nok skele misundeligt mod domkirkebyen, hvor næste års grundskyldsregning i gennemsnit bliver lige knap 7.200 kroner ifølge regnestokkene hos Danske Bank. Den tilsvarende regning i hele hovedstadsområdet er ofte mindst 20.000 kroner og nogle steder endda over 40.000 kroner.

Budgetforliget i Viborg er indgået af Konservative, Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF. Kun Enhedslisten står udenfor.