Dyr. Dyrere. København: Kun tre bydele er stadig billigere end før krisen

Det buldrede derudad i 00erne. Ejerlejlighederne i hovedstaden blev solgt for rekordhøje summer, og festen var lukket land for mange pengepunge.

Arkivfoto: Det buldrede derudad i 00erne. Ejerlejlighederne i hovedstaden blev solgt for rekordhøje summer, og festen var lukket land for mange pengepunge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen

Så ramte krisen og efterveerne – hvor det har været langt sjovere at købe end at sælge. Men nu er fortegnet vendt i langt de fleste dele af hovedstaden.

Samlet set er prisen på en kvadratmeter ejerlejlighed nemlig nu et godt stykke over 2006s rekordpriser, viser nye tal fra Boliga.

I år er en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvadratmeter således gået for godt 3.000.000 kroner, mens en tilsvarende lejlighed kostede omkring 2,8 millioner kroner sidste år og i 2006, hvor priserne hidtil har været markedets højeste.

Ifølge Boliga-direktør Frederik Rovsing er det navnlig to- og treværelseslejlighederne, der trækker priserne i vejret.

»Der står mange købere i kø til de mindre lejligheder, som både er interessante for par og for forældre, der vil sikre deres børn en studiebolig i København. Derfor ser vi også, at en pæn portion af de mindre lejligheder bliver solgt over udbudsprisen, ikke mindst når de ligger centralt i de populære bydele,« siger Frederik Rovsing.

De sidste

Ser man på de københavnske bydele, er fælles for dem alle, at priserne kun går én vej: op.

Årets hidtidige salg af ejerlejligheder på Amager, Vesterbro, Østerbro og i Sydhavnen betyder således nu, at ejerlejlighederne i de fire bydele er blevet solgt for de højeste gennemsnitlige kvadratmeterpriser nogensinde – også når der tages højde for inflation.

Dermed er det blot tre bydele, der endnu ikke har slået priserne fra 2006, oplyser Boliga.

I Brønshøj, Vanløse og Valby er ejerlejlighederne i år nemlig handlet for kvadratmeterpriser på mellem 26.500 og 32.125 kr., hvilket er 700-1.600 kroner under kvadratmeterpriserne fra 2006.

Dyrest er hovedstadskvadratmeterne hos klassens nye dreng, Nordhavn.

Her er en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter i år solgt for knap 4,3 millioner kroner.

Mens man i København K, der er hovedstadens næstdyreste postdistrikt, skal punge ud med godt og vel 3,75 millioner kroner for en tilsvarende lejlighed.

Se, hvad lejlighederne i København bliver solgt for, her