Dyr lønforsikring dækker ikke som man tror

I en tid, der stadig er mærket af finanskrise og trang til tryghed, har mange tegnet en lønforsikring, viser en undersøgelse fra Forsikring & Pension.

Steffen Lauritsen fandt ud af, at det ikke kunne betale sig for ham at have en lønforsikring. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Med en stigning på godt 19 procent i antallet af lønforsikringer i 2013 sammenlignet med 2012 lader det til, at danskerne savner tryghed. Det viser en undersøgelse foretaget af Forsikring & Pension.

Steffen Lauritsen, sales manager hos Nordisk Film Distribution A/S, tegnede for fem-seks år siden en lønforsikring. En måde at give sig selv mere tryghed.

Men i december sidste år opsagde han den. Både på grund af pengene og en følelse af jobsikkerhed.

Han tegnede forsikringen, da han flyttede til København og boede i en lejlighed, som var lige til den dyre side. Derfor ville han sikre sig mod at blive smidt på porten.

Til sidst gik det op for ham, at han havde brugt 300 kroner om måneden de seneste mange år uden at have benyttet sig af forsikringen.

»Selvfølgelig var det en rar sikkerhed at have. Men man kan også forsikre sig mod alt og bruge rigtig mange penge på alle mulige forsikringer. Min jobsituation så forholdsvis fornuftig ud, så jeg tænkte, at så måtte jeg jo tage chancen.

Bliver man fyret eller sagt op, må man jo finde ud af det,« siger Steffen Lauritsen og tilføjer, at han ikke har prøvet at være arbejdsløs i mere end en måned ad gangen.

Forbehold giver falsk tryghed

Ifølge privatøkonomisk rådgiver og direktør i Finanshuset i Fredensborg, Kim Valentin, kan lønforsikringen give en falsk tryghed, da den ikke dækker det, man regner med.

Med mange forbehold – selvrisiko, karensperiode og begrænset brug – kan Steffen Lauritsen også genkende, hvordan lønforsikringen kan snyde en smule.

»Det virker som en supergod idé, når man lige kigger på det hurtigt. Men når man tænker over det, er man jo ikke så godt dækket, som man lige umiddelbart tror,« siger han.